Professional of Research and Intercultural Communication:
Writer, translator, interpreter, and editor
نکتههایی کلیدی برای کاهش مشکلات
پیش از سفر به فرانسه
اگر برای نخستین بار به منظور ادامه تحصیل، کارآموزی یا گذراندن فرصت مطالعاتی به فرانسه میآیید، توصیه میشود که ادامه مطلب را مطالعه فرمایید. البته برخی از موارد مطرح شده در زیر احتمالا برای کسانی که به منظور گردشگری یا بازرگانی به فرانسه می آیند نیز سودمند است.
On this page, we discuss what a student or scholar who is coming to France should consider bringing with him/her-self. Although it is destined for those from the Persian-speaking countries who are coming for the first time, it can be of use for others too.
چه وسایلی را با خود بیاوریم؟
توصیه می شود که در نخستین سفر به فرانسه به عنوان دانشجو، کارآموز یا برای گذراندن فرصت مطالعاتی وسایل زیر را همراه تان داشته باشید. این موارد برای کسانی که قصد دارند شش ماه یا بیشتر در فرانسه بمانند معمولا ضروری است:
1. لباس زیر، 2. جوراب، 3. لباسهای بیرونی، 4. لباس رسمی (برای آقایان کت و شلوار، برای بانوان کت و دامن یا غیره)، 5. کفش راحتی، 6. کفش مجلسی، 7. قیچی، 8. ماشین اصلاح صورت (برای آقایان) یا دستگاه اپیلاسیون (برای بانوان)، 9. پارچه تمیز کردن، 10. ناخن گیر، 11. نخ دندان، 12. نخ و سوزن، 13. ژل سر (برای آقایان)، 14. شامپو و صابون (از هر کدام فقط یک مورد)، 15. مسواک (2 عدد)، 16. خمیر دندان (فقط یک بسته)، 17. شانه، 18. کیف پول (ترجیحا چرم چون در فرانسه هوا کمی مرطوب است)، 19. عطر، 20. شلوارک یا پیژامه، 21. هدفون برای گوشی همراه، 22. کرم مرطوب کننده، 23. تیغ اصلاح صورت (برای آقایان)، 24. فلش یا حافظه همراه (2 عدد)، 25. نوشت افزار (خودکار، مداد، ماژیک هایلایت و غیره)، 26. لباس ورزشی (اگر اهل ورزش هستید)، 27. وسایل شنا (مایو، عینک شنا، گوش گیر، اگر اهل شنا هستید)، 28. گوش پاک کن، 29. دفتر یادداشت (2 تا 3 عدد)، 30. قرص (کلداستاپ، کلرفنیرآمین، CLax و غیره)، 31. شربت گلو درد، 32. کبریت، 33. حوله (یک عدد کوچک و یک عدد متوسط)، 34. چسب زخم، 35. قابلمه، 36. قاشق و چنگال، 37. لیوان، 38. ادویهجات (مقدار کم)، 39. سبزی خشک (گشنیز و نعناع)، 40. چهارتخمه، 41. نبات، 42. چاقو ارّه ای، 43. چاقو صبحانه، 44. قاشق چاییخوری، 45. کتری کوچک، 46. لیوان دم نوش (اگر اهل دمنوش خوردن هستید)، 47. بشقاب ته گود، 48. کاسه کوچک، 49. ظرف در بسته، 50. سه راهی برق (ترجیحا با محافظ)، 51. تبدیل برق، 52. هندزفری، 53. ملافه (برای تخت و متکا)، 54. پتو مسافرتی، 55. سفره یکبار مصرف، 56. چند برگ روزنامه، 57. چوب آویز لباس (3 تا 5 عدد)، 58. دمپایی، 59. اسکاچ ظرفشویی، 60. دستگیره ظرف، 61. زیرقابلمهای، 62. واکس کوچک، 63. چسب نواری، 64. گیره کاغذ، 65. منگنه زن، 66. عینک (اگر برای مطالعه نیاز دارید)، 67. محافظ برق، 68. سوغات ایران
وسایل الکترونیک:
داشتن لپ تاپ برای دانشجوها یک ضرورت است. از آن جایی که رعایت قوانین حق پدیدآورنده (کپی رایت) در فرانسه بسیار مهم است، شما نمی توانید هیچ نرم افزار قفل شکسته ای را در این جا تهیه کنید. اگر هم چندین بار اقدام به دانلود نرم افزار از اینترنت کنید، احتمال دارد که پلیس اینترنتی شما را بازخواست نماید. بنابراین تلاش کنید که همه نرم افزارهای ضروری تان را در ایران تهیه کنید و با خودتان بیاورید یا بر روی لپ تاپ نصب کرده باشید. اگر نرم افزار های اصل داشته باشید که برایتان بسیار بهتر خواهد بود. این مسایل در مورد تبلت و کتابخوان (ebook reader) هم صادق است. لطفا مراقب باشید که شارژر گوشی همراه تان را فراموش نکنید.
پوشه مدارک:
اگر میخواهید بیشتر از 3 ماه در فرانسه بمانید، لطفا پیش از آمدن به فرانسه حتما همه مدارک لازم برای ثبت نام در دانشگاه، اداره مهاجرت، بیمه خدمات درمانی و غیره را تهیه کرده و با خود بیاورید. آوردن مدارکی چون اصل شناسنامه، سند ازدواج و کارت پایان خدمت ضروری نیست. حتی اگر نیاز به ترجمه دوباره داشتید، میتوانید به کسی در ایران بسپارید که اصل آنها را به وزارت امور خارجه در تهران یا شعبه های آن در مراکز استانها ببرد و شما ترجمه را در سفارتخانه کشور مورد نظر تحویل بگیرید. شما نیازی به پست کردن این نوع مدارک ندارید. اگر دانشجو هستید، حتما رزومه پرینت شده خودتان را همراه داشته باشید. همچنین حتما چند کپی رنگی از صفحه اول گذرنامه و روادیدتان داشته باشید تا در صورتی که گم شد، بتوانید سریعتر و راحتتر کارتان را پیگیری کنید.
چه وسایلی را با خود نیاوریم؟
گر چه شما می توانید بیشتر وسایل توصیه شده در بالا را در خود فرانسه هم تهیه کنید، اما هزینه خرید آنها در فرانسه بیشتر از ایران است و تهیه آنها برای کسی که تازه به فرانسه میآید و هیچ جایی را درست بلد نیست کمی مشکل آفرین خواهد بود. از طرف دیگر توصیه میشود که وسایل زیر را به هیچ وجه با خودتان نیاورید. شاید کم کردن میزان بار کمک شایانی به شما در سفر نخست به فرانسه بکند (موارد زیر حتی برای گردشگران هم توصیه میشود):
1) اسکناس 500 یورویی
در فرانسه به مانند ایران نظام مالی الکترونیک یا رقومی جایگزین نظام مالی سنتی شده است. با این تفاوت که در فرانسه میزان کاربرد پول نقد در مقایسه با ایران کمتر است. گر چه در ایران صرافها و بانکها اسکناسهای 500 یورویی نیز به مشتری میدهند، اما در فرانسه هیچ فروشگاه یا فردی آن را از شما نخواهد پذیرفت. تنها جایی که این اسکناس کاربرد داشت در خرید خانه، خودرو و دیگر وسایل گران قیمت بود، آن هم در برخی موارد خاص. حتی صرافیهای پاریس نیز از خرد کردن آن خودداری میکنند (تجربه شخص نویسنده). طبق دستورکار جدید اتحادیه اروپا، این اسکانس طی چند سال آتی به طور کامل از بازار جمع خواهد شد. تنها در صورتی که در بانکهای فرانسه حساب باز کنید، می توانید آن اسکناس را از طریق دستگاه خودپرداز واریز به حساب کنید. بنابراین توصیه میشود که اسکناس بزرگتر از 200 یورو با خودتان نیاورید. حتما به مشکل بر میخورید.
2) چای (دمی یا کیسه ای)
گر چه فرانسویها در مقایسه با ایرانیها و انگلیسیها زیاد اهل نوشیدن چایی نیستند، اما در فرانسه انواع چایهای کیسهای و دمی خارجی موجود است. بنابراین توصیه میشود با خودتان چایی نیاورید، مگر آن که چای ایرانی باشد. چرا که چای ایرانی در فرانسه سخت پیدا میشود و فقط در برخی فروشگاههای ایرانی موجود است.
3) مواد شوینده (پودر رختشویی، صابون و غیره)
در فرانسه انواع شویندهها (پودرهای لباسشویی و رختشویی)، صابون، شامپو و مایع نرم کننده لباس و حوله و غیره با قیمت مناسب موجود است. آوردن این محصولات صرفا سنگین کردن بار و زحمت خواهد بود. بهتر است فضای کیفتان را به چیزهای مهمتری اختصاص دهید. همراه داشتن یک عدد صابون و یک عدد شامپو کوچک کافی است.
4) غذای آماده
هر چند برخی توصیه میکنند که با خودتان غذای آماده ببرید، اما در بیشتر فروشگاههای عرضه مواد غذایی فرانسه، غذاهای آماده مختلفی وجود دارد. بنابراین جز 4 یا 5 عدد غذای آماده، آن هم برای روزهای نخست، توصیه میشود که با خودتان غذای آماده نیاورید.
5) کتابهای درسی
کتابخانههای فرانسه، به ویژه شهر پاریس، بسیار غنی و کامل هستند. به سختی میتوان کتاب علمی را نام برد که در هیچ کدام از کتابخانههای شهر پاریس نتوان یافت. پس جز سه یا چهار مورد کتاب درسی خاص که خیلی برایتان مهم است، توصیه میشود که هیچ کتاب درسی را با خودتان نیاورید. شاید باور نکنید، اما کتابخانه ملی فرانسه، کتابخانه مرکز شرق شناسی و کتابخانه مرکز پژوهشی ایرانشناسی پاریس مملو از کتابهایی به زبان فارسی است. پس لطفا خودتان را بی دلیل به زحمت نیاندازید.